Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine GOKA EUROPA so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).


S spletno trgovino GOKA EUROPA upravlja podjetje GOKA EUROPA d. o. o., ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: GOKA EUROPA).


Podatki o podjetju:

GOKA EUROPA d.o.o.

Kidričeva ulica 19, 

5000 Nova Gorica

Slovenija, EU

ID za DDV: SI42165415

Matična številka: 3361926000 

Telefon: +39 04 8198 00 30

Email: silvia@pancina.eu


Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine GOKA EUROPA, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem in kupcem.


Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.


Vrste uporabnikov


Z registracijo na spletni strani GOKA EUROPA postanete član. Pravico do nakupa v spletni trgovini GOKA EUROPA imajo tako registrirani člani kot tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne registrirajo.


Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.


Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.


Dostopnost informacij


GOKA EUROPA se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

(a) Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko).

(b) Kontakte podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s podjetjem (e-pošta, telefon).

(c) Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev podjetja (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).

(d) Dostopnost izdelkov podjetja (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku).

(e) Pogoje dostave izdelkov podjetja (ter način, kraj in rok dostave).

(f) Vse cene navedene v spletni trgovini podjetja morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, ter rok veljavnosti tega podatka.

(g) Način plačila in dostave ter rok veljavnosti tega podatka.

(h) Časovno veljavnost ponudbe podjetja.

(i) Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi informacije o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka podjetja.

(j) Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi podjetja ali službi za stike s kupci.


Ponudba artiklov in cene


Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini GOKA EUROPA ažurirajo in spreminja pogosto ter hitro. 


Cena v spletni trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so izražene v EUR in vsebujejo DDV (trgovec je davčni zavezanec) in so končne. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Ponudba podjetja velja do preklica. Za vsa naročila veljajo cene, ki so navedene v spletni trgovini podjetja. Pri nakupu se upošteva cena, ki velja ob potrdilu plačila. V primeru, da se cena artikla v času obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil.


Naročilo in cene


Kupoprodajna pogodba med podjetjem GOKA EUROPA d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini GOKA EUROPA sklenjena v trenutku, ko GOKA EUROPA kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji poslovanja fiksirani in veljajo tako za podjetje GOKA EUROPA d.o.o. kot za kupca.


Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku GOKA EUROPA in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.


Načini plačila


Spletna trgovina GOKA EUROPA omogoča naslednje načine plačila:

  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Maestro) preko podjetja Afone Paiement,
  • s Paypalom na račun podjetja in
  • z obročnim plačilom na 3 obroke s kreditno kartico (ob naročilu vsaj 75 €).


Izdaja računa


GOKA EUROPA po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. 


Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.


 


Kuponi


Promocijske kode oz. kuponi prinašajo različne ugodnosti pri nakupu in so navadno časovno omejeni. Aktivno promocijsko kodo oz. kupon najdete na spletni strani podjetja, na družbenih omrežjih podjetja, naslovni strani oglasnega sporočila, v e-obvestilih podjetja ali v drugih medijih.


Menjava promocijske kode oz. kupona za gotovino ni možen. Promocijska koda oz. kupon sta unovčljiva le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti kupona, mora imetnik promocijske kode razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti kupona.


Uporaba Kupona/Promocijske kode:


Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dodajte v košarico. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.

V polje “promocijska koda” ali “kupon” vnesite promocijsko kodo ali kupon in potrdite tako, da kliknete na gumb “unovči kupon”.

Ko unovčite promocijsko kodo oz. kupon, se vrednost promocijske kode oz. kupona odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati. Nato samo še oddate spletno naročilo.


Postopek nakupa


Košarica


1. Izbira izdelka: V spletni trgovini GOKA EUROPA izberite izdelek in kliknite na povezavo “Dodaj v košarico”. Sistem vas preusmeri v košarico, kjer vam prikaže njeno vsebino. Če želite zaključiti nakup, kliknite povezavo “Nadaljuj na blagajno” in sistem vas pripelje v blagajno, kjer izpolnite potrebne podatke.


2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: V spletni trgovini GOKA EUROPA se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in v košarici pred izdelkom klikniti križec “odstrani” ali količino izdelka s klikom na – nastaviti količino izdelka na 0 in nato še s klikom na “Posodobi košarico” dokončno potrdi svoje dejanje.


Blagajna


Za dokončanje naročila morate v košarici klikniti “Nadaljuj na blagajno” in izpolniti potrebna polja.


1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, država, naslov, kraj, poštno številko, e-mail naslov in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.


2. Strošek dostave: Strošek dostave za Slovenijo znaša 5 evrov. Dostavo zagotavlja podjetje Kelmar d.o.o.


3. Način plačila: Izbira se lahko med naslednjimi načini plačila: plačilo z debetno ali kreditno kartico, preko Paypala na račun podjetja in obročno plačilo s kreditno kartico (velja za naročila nad 75 evrov).


4. Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ga vpiše v ustrezno polje in klikne gumb »Unovči kupon«.


5. Pregled naročila: Na desni strani so prikazani izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena posameznega izdelka, strošek poštnine, in skupni strošek za plačilo so razvidni, še preden kupec zaključi naročilo.


6. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Zaključi naročilo«. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst »Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.«


Postopek obveščanja o nakupu


Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu so na povezavi vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.


GOKA EUROPA lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.


Postopek nakupa za pravne osebe je se razlikuje, saj mora pravna oseba za nakup poslati povpraševanje na email silvia@pancina.eu in posredovati vse potrebne podatke, vključno z davčno številko podjetja. V tem primeru je možnost plačila po predračunu.


Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe


Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov silvia@pancina.eu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.


Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: GOKA EUROPA d.o.o., c/o KELMAR d.o.o. Goriška cesta 56, 5270 Ajdovščina (Slovenija). Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.


Kupec mora blago vrniti prodajalcu nerabljeno (vsaj 80% polno tubo), nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.


Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili najkasneje v 14 dneh od prejema nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.


Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. kupon, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda oz. kupon v obliki nove promocijske kode oz. kupona.


Odgovornost za stvarne napake


Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.


Varnost


GOKA EUROPA uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. GOKA EUROPA v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.


Varovanje osebnih podatkov


GOKA EUROPA se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1. 

Več o varovanju osebnih podatkov najdete na strani Varstvo osebnih podatkov. 


Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.


Komunikacija


GOKA EUROPA bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo GOKA EUROPA izrecno spoštovala. 


Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:


  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo GOKA EUROPA izrecno spoštovala.Ocene, mnenja in priporočila


Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov spletne strani.


GOKA EUROPA omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih dodatno pregleda. GOKA EUROPA ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po presoji ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.


Z oddajo mnenja, ocene in/ali priporočila, se uporabnik spletne strani izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja, ocene in/ali komentarja in GOKI EUROPA dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih podjetja. GOKA EUROPA ima pravico vsebino mnenja, ocene in/ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu podjetja, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah podjetja. Avtor mnenja, ocene in/ali komentarja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja, ocene in/ali komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na GOKA EUROPA.


Pravno obvestilo


Spletna trgovina GOKA EUROPA in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja GOKA EUROPA d.o.o.


Omejitev odgovornosti


GOKA EUROPA se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo GOKA EUROPA kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.


GOKA EUROPA si pridružuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani.


Podjetje GOKA EUROPA d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti do kupca oz. potrošnika za kakršnokoli zamudo in škodo, ki nastane v primeru, ko je pošiljka nedostavljiva.

Nedostavljiva pošiljka je pošiljka, ki je ni mogoče dostaviti zaradi katerih koli od naslednjih razlogov, ki vključujejo, vendar se ne omejujejo na:


(a) Naslova kupca je nepravilen ali ga ni mogoče najti.

(b) Dostava ni mogoča zaradi nedosegljivosti ali če je ustrezna oseba, ki bi prevzela pošiljko ali podpisala dostavo, ob prvotnem poskusu ali ponovnih poskusih dostave pošiljko zavrnila.

(c) Pošiljke ni mogoče cariniti.


Podjetje GOKA EUROPA d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti do kupca oz. potrošnika za kakršnokoli zamudo, ki je nastala zaradi dostave, transporta.Pritožbe in spori


GOKA EUROPA spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.


Pritožba se odda prek e-naslova silvia@pancina.it. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. GOKA EUROPA bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.


GOKA EUROPA se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si GOKA EUROPA prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Izvensodno reševanje potrošniških sporov


Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 


GOKA EUROPA, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.


Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


Izjava glede zdravstvenih trditev na spletnem mestu


Vse informacije na straneh spletne trgovine GOKA EUROPA, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.


Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni.


Končne določbe


GOKA EUROPA sme v skladu s svojo odločitvijo kadarkoli spremeniti te splošne pogoje. 


GOKA EUROPA bo obvestila uporabnike o spremembah splošnih pogojev na običajno zanesljiv način (z objavo na spletni strani). Šteje se, da uporabnik soglaša s spremembami splošnih pogojev, če po objavi sprememb nadaljuje z uporabo spletne strani in spletne trgovine GOKA EUROPA.


Predmetni splošni pogoji začnejo veljati 01.01.2021.

Dodatne informacije v zvezi z uporabo spletne strani in spletne trgovine so uporabnikom na voljo na elektronskem naslovu silvia@pancina.eu.


>